Soju

Soju – termenul vine din chineză, shaojiu și înseamnă lichior ars. Soju are un gust curat și neutru ceea ce-l face un bun acompaniament la mâncărurile coreene. Oamenii adesea spun că gustul îi duce cu gândul la vodkă însă soju comercializat astăzi are un gust mai dulce și o savoare mai puțin agresivă decât vodka. A fost prima dată distilat în Coreea în anul 1300 și istoricii cred că mongolii au adus în Coreea această tehnică Persană. A fost una dintre cele mai populare băuturi din Coreea până când aceasta a fost ocupată de Japonia și băutura înlocuită cu sake și bere. Din cauza penuriei de orez din anii 60, după de Coreea s-a eliberat de dominația Japoniei, orezul a fost interzis pentru folosirea în prepararea băuturii Soju. Prin urmare s-au folosit cartofi dulci, grâu, orz, tapiocă. Culoarea lui este transparenta și de obicei deține alcool de la 20% la 45% în condițiile în care cantitatea de alcool în bauturi de obicei este 20%.Soju este foarte consumat în Coreea în parte pentru că este foate ieftin. În baruri, cluburi, sau baruri cu karaoke, băutura comandată de regulă vine însoțită de diferite feluri de mâncare dulci sau iuți cum ar fi pui fript condimentat sau alune sau fructe asortate. În prezent soju este de multe ori înlocuit cu bere, vin sau lichior tare. Soju se împărtășește, prin urmare vizitatorii se pot aștepta ca ceilalți să bea din paharul lor. Este un semn de respect atunci când un senior, asociat al grupului bea din paharul tău. Cineva vă va înmâna un pahar gol. Trebuie să-l acceptați și să așteptați să vi se toarne în pahar soju. Cel mai grațios răspuns pe care îl puteți da este de a da din cap, de a mulțumi, a zâmbi și a bea soju. Continuați să zâmbiți chiar dacă gustul este foarte puternic. Atunci când Coreenii își oferă invitatului paharul să bea, invitatul poate presupune că este respectat sau că relația lor se extinde la prietenie. Invitatul nu trebuie niciodată să-și toarne propiul soju. Permiteți unui membru din grup să vă toarne și paharul va fi reumplut imediat ce se golește. Este un obicei de a goli paharul complet pentru ca el să fie reumplut și este considerată lipsă de respect să permiți ca paharul unui invitat să stea gol. Paharul cu soju atunci când vă este înmânat, îl veți lua cu ambele mâini. Coreenii cred că este un semn de respect să accepți un cadou sau o băutură, în cazul nostru, cu ambele mâini.

 
 
 
eXTReMe Tracker