Pajeon

Ingrediente:

  • 2 cani faina mix Korean Pancake
  • 2 cani de apa
  • 2 oua
  • 1 legatura de ceapa verse sau praz
  • Ulei de prajit
  • Sare si piper dupa gust
  • (Optional) Pentru a face Hae-Mul Pajeon mai adaugati: stridii , scoici, creveti sau alte fructe de mare.

Sos:

  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita de otet (nu exagerati cu oretul)
  • 1 ceapa verde (sau praz) taiata marunt
  • 1 căţel de usturoi maruntit
  • ½ lingurita Gochugaru sau Kimchi (opţional)
  • ½ lingurita zahar
  • 1 linguriţă ulei de susan

Mod de preparare

Pajeon este o placinta traditional in stil corean, si este un aperitiv foarte popular. Aceasta se face cu aluat, oua, ceapa verde (sau praz), servit cu un amestec de sos de soia si otet. În traducere, Jeon (pronuntat jun) inseamna ingrediente efective iar PA inseamna ceapa sau praz în limba coreeana. Tipul de baza al acestui fel de mancare este format din doar prazul, împreuna cu faina si oua, dar pot exista o variatie mare pentru acest fel de mancare prin simpla adaugare de alte ingrediente, cum ar fi fructe de mare, kimchi, legume, carne, etc.
Într-un castron mare, se amesteca Korean Pancake Mix cu apa şi ou pana se omogenizeaza. Adaugati faina, mai mult sau apa, dacă este necesar, pentru a obtine consistenţa unui aluat subţire (gen aluat pentru clatita).Se amestecă jumătate din prazul tocat şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasa 10…15 minute pentru omogenizare. Se încalzeste o tigaie la flacara medie si se pune putin ulei.Se toarna aluat in tigaie (putin mai mult decat la o clatita). Inclinati si rotiti tigaia pentru a acoperi intreaga suprafata. Se presara peste aluat din amestecul de prazul/ceapa verde tocata si sare si piper. (Pentru Hae-Mul Pajeon: se presara peste aluat scoicile, stridiile si calamari sau alte fructe de mare taiate marunt). Gatiti pana devine devine rumenita (6…8 minute). Intoarceti placinta in tigaie si gatitii pentru inca 6…8 minute. Puteti presa cu o spatula, pentru a se praji uniform toata suprafata. Curatati tigaia de ulei si gatiti restul de amestec. Când este gata, inainte de a servi, se taie in 8 bucati egale.
Pentru sos, se amestecă ingredientele împreună. Serviti cald.

 
 
 
eXTReMe Tracker