Porc dulce acrisor coreean

Ingrediente pentru o portie:
  • 150 g carne porc (fasii subtiri)
  • 2 linguri faina
Pentru sos:

  • 1 castravete taiat cubulete
  • 1/2 morcov bucatele
  • 1/2 ceapa taiata mai mare
  • 1/2 ardei iute (poate sa fie si murat)
  • 1 catel e ustoroi taiat fasii
  • 1 lingura otet
  • o lingurita zahar
  • o lingurita malai
Pentru marinat:
  • 1 lingurita sos soia
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • piper
Spalam carnea de porc, o taiem fasii. O marinam 10 minute cu o lingurita de sos de soia, galbenusul de la un ou, putina sare si piper.Amestecam doua linguri de faina cu o jumatate de ceasca de apa. Trecem bucatile de carne prin pasta formata si le prajim intr-o tigaie cu putin ulei.
Le scoatem intr-o farfurie pe un servet de hartie.Intre timp preparam sosul. Punem apa la fiert, cu o lingurita de zahar, o lingurita de otet si morcovii. Dupa 5 minute adaugam ceapa, castravetii si usturoiul. Saram, piperam dupa gust. Adaugam lingurita de malai in ploaie si mai lasam un minut.Dupa ce sosul fierbe aprox 10 minute asezam carnea pe o farfurie intinsa, turnam sosul deasupra si servim imediat.

 
 
 
eXTReMe Tracker