Pui cu legume si sos de soia

Timp de preparare:
45 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
500 g pui
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ardei galben 1 ceapa mare
30 g ghimbir proaspat
200 g ciuperci
200 g orez cu bobul lung pt. garnitura
50 ml sos de soia
1 lamaie
30 g zahar.


Mod de preparare:
Pieptul de pui se portioneaza cubulete de 1 cm, ardeiul, ceapa si ciupercile se taie julien. In wok-ul incins se adauga ulei de masline, apoi pe rand puiul, ceapa, ardeiul si ciupercile. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic aprox. 10 min. In paralel se face un sos format din ghimbir ras, zeama de lamaie, zahar si sos de soia care se adauga cand legumele si carnea sunt aproape gata. Pentru garnitura se foloseste orez.dupa preferinta sosul poate fi si picant adaugandu-se pasta harissa ( pasta de chilli)

 
 
 
eXTReMe Tracker