SASHIMI

Este modul de taiere in felii subtiri si servire in stare cruda a pestelui si a fructelor de mare.
Se aranjeaza in forme diferite,pe platou sau farfurie,in combinatii cu diferite sosuri.fructe proaspete de mare, ton sau somon, taiate in felii foarte subtiri. Acesta se poate servi cu sos de soia sau condimente proaspete cum ar fi ghimbirul.

  • 500 gr de somon sau ton proaspat

  • 1 morcov

  • 1 daikon (un soi de morcov japonez)

  • 2 linguri ulei de arahide

  • 2 linguri ulei de susan

  • 1 lingurita sos de soia

  • 1 lingurita wassabi (hrean japonez)

  • Zeama de la o lamaie



    • 1 castravete
    • 1 ardei iute
    • 2 catei de usturoi.
    Cum se prepara:

    • Pestele se spala bine, se curata orice urma de grasime sau pielita. Se pune in congelator pentru aproximativ jumatate de ora.
    • Dupa ce se scoate de la congelator, pestele se taie in fasii subtiri.
  • Separat, se spala si curata daikonul, morcovul si castravetele si se taie apoi marunt. Cu ele se orneaza pestele in farfurie.

  • Deasupra pestelui se mai toarna putina zeama de lamaie, putin ardei iute si usturoiul marunt tocat.

  • Se incalzesc intr-o tigaie cele doua tipuri de ulei, care, mai apoi, se varsa deasupra feliilor de somon.



  •  

     
     
     
    eXTReMe Tracker