Sushi cu somon afumat

2 cani de orez japonez pentru sushi
2 cani de apa
4 linguri otet de orez
1 pachet de nori
250 g somon afumat
4 castraveti wasabi sos de soia
ghimbur murat
Mod de preparare - Sushi cu somon afumat
Se clateste orezul in cateva ape si se pune la fiert cu 2 cani de apa.
Cand incepe sa fiarba se pune capacul si se da focul la minim.
Se lasa aproximativ 30-40 de minute la foc mic.
Se lasa orezul la racit.
Dupa ce s-a racit orezul, se ia cate o foaie de nori si se aseaza pe un covoras de bambus ( special pentru rulat sushi ).
Pe mijlocul foii se aseaza orez ( aproximativ 2 linguri ), se stropeste cu putin sos wasabi, se aseaza peste orez feliute de somon si de castravete.
Se ruleaza foaia de nori.
Rulourile obtinute se taie in felii groase de 2-3 cm si se servesc alaturi de sos de soia sau de ghimbir murat.
Pofta buna!

 
 
 
eXTReMe Tracker