Maejakgwa

Maejakgwa = dulciuri confectionate din faina de grau la care se adauga miere,fructe,ghimbir,scortisoara etc.
Ingrediente:suc de ghimbir,faina de grau,sare,zahar,scortisoara,alune pisate,ulei pentru prajit.
Amestecati o cantitate variabila de faina cu sare, apoi adaugati cateva
 linguri de zeama de ghimbir.Formati un aluat elastic(mai adaugati apa daca e nevoie) pe care il inveliti in folie si-l lasati 20 de minute sa se odihneasca.
Dup ace s-a odihnit intindeti o foaie de aluat de maximum 2 mm.Taiati foaia in dreptunghiuri de 2 cmx4 cm si faceti trei linii in centru (lasati o distanta egala intere taieturi).Apoi introduceti un capat al dreptunghiului prin gaura din mijloc,si uite asa avem o prajiturica!
Repetati procesul de cate ori este nevoie, apoi puneti o tigaie sau un wok cu ulei la incins. Asezati cate un biscuite si cand incepe sa se prajeasca adaugatii si pe ceilalti.Dupa ce s-au rumenit putin,scurgeti-i si lasati-i pe niste servetele absorbante.Intre timp, puneti zahar si apa la fiert (apa ar fi cam jumatate din cantitatea de zahar), lasati 10 minute,iar inainte sa stingeti focul puneti un preaf de scortisoara.
Dati biscuitii prajiti prin sirop si presaratii cu alune si/sau nuci pisate.Se servesc cu ceai!Your browser may not support display of this image.

 
 
 
eXTReMe Tracker