Makkolli

Makkolli este creat din cereale nefiltrate și conține 7% alcool. Are un aspect alb lăptos și un gust acru-dulceag servit adesea în castronașe. Coreenii asociază makkoli cu stilul de viață rural deoarce a reprezentat băutura tradițională printre fermieri, este ambalat în sticle de plastic de un litru și trebuie păstrat la frigider.
Yoon Jin-won directorul Institului Cultural de Lichior din Coreea, expert în makgeolli ne menționează un lucru important, si anume, ca înainte să gustăm makgeolli trebuie să cunoaștem rădăcinile acestei băuturi. “Makgeolli deține o imoprtantă însemnătate nu numai în istoria lichiorului coreean dar și în cultura, istoria și afacerile Coreei”. Yoon a fost primul care a inventat ceea ce este denumit astăzi makgeolli cocktail, băutura colorată combinată cu diferite fructe și care este un mare success în rândul femeilor. “Există mai mult de 350 de varietăți de lichior care datează în documente din perioada regatului Josun

 
 
 
eXTReMe Tracker