Peste tempura

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)                         
Ingrediente:
1 ou, 1 cana apa cat se poate de rece, 1 cana faina,
1 morcov, 1 dovlecel, 1 ardei gras, 10 creveti (Blak Tiger) sau oricare alt tip de crevete mai mare.
Pentru sos: 1 ridichie alba, pasta wasabi (sau hrean proaspat ras), sos de soia           
Mod de preparare:
Se spala si se curata legumele si creveti; se usuca foatre bine de apa. Intre timp se prepara aluatul din ou, apa( se poate pune si gheta, deoarece acest lucru impiedica absorptia de ulei in aluat in momentul prajirii) si faina, sare si piper dupa gust. Morcovul, dovlecelul si ardeiul de taie pe lung in fasii,crevetii pot fi taiati pe jumatate sau lasati intregi. Toate ingredientele se dau prin aluat si se prajesc in baie de ulei cat se poate de incins (in momentul in care se ridic la suprafata sunt gata).
Pentru sos: se curata si se da pe razatoarea mica 1/2 din ridichie; se prepara o pasta din wasabi(hrean)si ridichie peste care se adauga sos de soia ( in cazul in care sosul de soia este prea sarat, se mai adauga zahar). Pe un platou rotund se aseaza in mijloc sosul iar pe margine legumele si crevetii.

 
 
 
eXTReMe Tracker