Kimbap

Acesta este un preparat traditional corean asemantor sushiului japonez, care se poate servi ca aperitiv la mese festive sau ca gustare rece intre mese.
Ingrediente:
Foi de Alge uscate (marime pagina A4, se gasesc in hypermarketuri la standul de peste)
Orez
1 Morcov fiert racit taiat suvite
1 Ou (facut omleta si dupa ce se raceste se taie in suvite)
1 castravete crud/murat (dupa gust) taiat suvite subtiri
1 baton de carne de crab lasat la decongelat (punga de bastonase the picioare de crab se gaseste la stand Peste congelat oricare hipermarket)
1 conserva de peste maruntit (Ton)
1 lingura maioneza (optional)
1 lingurita ulei de masline
1 punga seminte de susan
sos de soia

Mod de preparare

  • Se fierbe orezul in apa (1:2)pana ce se inmoaie bobul si se evapora toata apa. Apoi se adauga semintele de susan si se amesteca.
  • Se fierbe morcovul se lasa la racit si se taie in suvite (pe lungime).
  • Se aseaza un bulgare mai mare de orez fierbinte pe centrul foitei de alge si se niveleaza usor, fara sa se preseze. Se adauga cate o suvita de castravete, morcov, ou, carne de crab si se adauga un strat subtire de ton maruntit pe langa care se pune maioneza. Se ruleaza usor si se unge batonul nou format cu ulei de masline ca sa fie usor de taiat.
  • Se taie in felii de 1.5cm grosime
  • Inainte de servire fiecare felie se inmoaie in sos de soia. Felia nu se musca ci se baga cu totul in gura, altfel ratam tot gustul preparatului.

 
 
 
eXTReMe Tracker