Ingrediente:
- 1 cană cu orez fiert
- 1 ou
- 30 g carne macră de porc, tăiată fâșiuțe
- 30 g ridiche feliată și tăiată julienne
- 30 g morcov, feliat pe lungime și tăiat julienne
- 30 g spanac
- 30 g păstăi de fasole verde
- sare
- piper
- ulei de porumb
- 1/2 lingură cu sos soia
- 2/3 lingură cu ulei de susan
- 1/4 linguriță cu zahăr
- 1/4 cană cu sos de gătit
- 1 ou
- 30 g carne macră de porc, tăiată fâșiuțe
- 30 g ridiche feliată și tăiată julienne
- 30 g morcov, feliat pe lungime și tăiat julienne
- 30 g spanac
- 30 g păstăi de fasole verde
- sare
- piper
- ulei de porumb
- 1/2 lingură cu sos soia
- 2/3 lingură cu ulei de susan
- 1/4 linguriță cu zahăr
- 1/4 cană cu sos de gătit
După ce toci cât mai mărunt posibil ridichea și morcovul, amesteci
sosul de soia, uleiul de susan, zahărul și vinul. Torni sosul format
peste carnea de porc și lași la marinat pentru nu mai puțin de 15
minute. Într-o tigaie, de preferat wok, încingi bine uleiul, adaugi
carnea și o rumenești la foc iute. Ai grijă să nu o arzi, ci doar să o
rumenești! Iei tigaia de pe foc și o lași să se domolească puțin.
Într-un bol adânc pui orezul fiert în prealabil, legumele și carnea
friptă. E momentul să pregătești și finalul - un ou ochi care va trona
deasupra amestecului din bol. După ce oul este preparat și pus la locul
său, asezonezi întregul preparat cu ulei de susan. Dacă vrei, poți
adăuga câteva semințe de susan pentru un plus de savoare.