BiBim Bap

  Ingrediente:
- 1 cană cu orez fiert
- 1 ou
- 30 g carne macră de porc, tăiată fâșiuțe
- 30 g ridiche feliată și tăiată julienne
- 30 g morcov, feliat pe lungime și tăiat julienne
- 30 g spanac
- 30 g păstăi de fasole verde
- sare
- piper
- ulei de porumb
- 1/2 lingură cu sos soia
- 2/3 lingură cu ulei de susan
- 1/4 linguriță cu zahăr
- 1/4 cană cu sos de gătit
 După ce toci cât mai mărunt posibil ridichea și morcovul, amesteci sosul de soia, uleiul de susan, zahărul și vinul. Torni sosul format peste carnea de porc și lași la marinat pentru nu mai puțin de 15 minute. Într-o tigaie, de preferat wok, încingi bine uleiul, adaugi carnea și o rumenești la foc iute. Ai grijă să nu o arzi, ci doar să o rumenești! Iei tigaia de pe foc și o lași să se domolească puțin. Într-un bol adânc pui orezul fiert în prealabil, legumele și carnea friptă. E momentul să pregătești și finalul - un ou ochi care va trona deasupra amestecului din bol. După ce oul este preparat și pus la locul său, asezonezi întregul preparat cu ulei de susan. Dacă vrei, poți adăuga câteva semințe de susan pentru un plus de savoare.

 
 
 
eXTReMe Tracker