Bliniile coreene-mini-clatite pufoase

Bliniile sunt mini-clatite pufoase specifice bucatariei rusesti, dar aceasta varianta coreeana foloseste in loc de aluat cartofi, completati de morcovi si dovlecei (zucchini). Partea cea mai frumoasa a acestei retete este ca, pe langa cartofi, puteti folosi ce legume doriti.


Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 4 cartofi medii (aprox. 750 gr)
  • 30 gr morcovi (aprox. 1/3 morcov)
  • 1/2 dovlecel zucchini (doar coaja)
  • 35 gr ceapa (aprox. 1/4 ceapa)
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru sos:
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita seminte de susan
Mod de preparare
Curatati cartofii, morcovul si dovlecelul.
Pasati cartofii si ceapa intr-un piure fin si omogen.
Turnati piureul obtinut intr-o sita, deasupra unui vas si lasati-l la scurs 20 de minute.
Intre timp, taiati morcovul si coaja de dovlecel in bastonase de 1 cm lungime si 2 mm grosime. Dupa ce trec cele 20 de minute, ar trebui ca din piureul scurs sa obtineti de fapt un fel de aluat de cartofi. Pastrati deoparte zeama scursa.
Adaugati bucatile de morcov si dovlecel in aluatul de cartofi si amestecati cu o furculita. In vasul cu zeama scursa, ar trebui ca pe fund sa se fi lasat amidonul din cartofi. Ca sa ajungeti la el, scurgeti incet zeama din vas.
Turnati apoi amidonul din cartofi in aluat si adaugati sare. Amestecati. Incingeti o tigaie la foc mediu si adaugati 1 lingura de ulei.
Cu o lingura, puneti aluatul in tigaie, dandu-i forma rotunda cu diametrul de aprox. 3 cm si grosimea de 5 mm. Mult mai simplu este sa folositi o tigaie pentru blinii.
Prajiti pe ambele parti, pana devin aurii.
Daca este nevoie, mai adaugati ulei in tigaie, intre turele de gatit.
Amestecati ingredientele pentru sos si serviti-l cu bliniile fierbinti.

Atentie:
Daca nu puneti suficient ulei in tigaie, bliniile nu vor fi crocante, asa cum trebuie.
Daca intoarceti bliniile prea devreme, se pot rupe. Asteptati pana se rumenesc.

 
 
 
eXTReMe Tracker