Ching jing yu - Peste cantonez gatit in aburi



Ingrediente : 1 peste intreg (biban de mare sau similar) 450-650 g, fara maruntaie 5 cm bucata de radacina proaspate de ghimbir, taiata julienne 1 lingurita vin de orez Shiaoxing 1 lingura ceapa verde tocata 1 lingura ulei de alune 1 lingura sos de soia light 
Indicatii : Se spala bine pestele si se sterge cu prosoape de hartie. Se cresteaza pe ambele parti cu taieturi adanci, oblice. Se presara sare in crestaturi. Se lasa pestele sa stea 20 de minute.
Se asaza apoi pe o farfurie; deasupra lui se asaza ghimbirul, vinul Shiaoxing si jumatate din ceapa verde. Se gateste 8-10 minute, intr-un steamer.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mica, pana ce fumega, si se toarna peste ceapa verde ramasa. Se toarna aceasta mixtura peste peste, impreuna cu sosul de soia, si se serveste.

 
 
 
eXTReMe Tracker