Bucătăria coreeană a fost influenţată de climă, geografie, dar şi de
vecinătatea cu Japonia şi China. De asemenea, în secolul al XVII-lea,
portughezii au introdus în Coreea ardeiul chili, care a devenit apoi un
ingredient de bază în preparatele coreene. Bucătăria coreeană este
diferită de celelalte tipuri de bucătării pentru că la o masă se servesc
foarte multe feluri de garnituri, putând fi servite începând de la două
la doisprezece. Orezul este considerat a fi de bază, fiind folosit în
aproape toate felurile de mâncare, fiind înlocuit în puţine reţete cu
tăiţei, dar fiecare coreean mănâncă cel puţin un bol cu orez la o masă.
Felul doi este de obicei constituit dintr-un bol de supă sau preparate
fierte, apoi carne, preparate din peşte sau tofu. Deşi o mare parte din
preparatele fierte sau supele sunt servite foarte fierbinţi, aproape
clocotite, multe din mâncărurile servite apoi sunt reci sau la
temperatura camerei. În Coreea, toate ingredientele, inclusiv carnea şi peştele, sunt tăiate
în bucăţele mici şi subţiri, astfel nemai fiind nevoie să se utilizeze
cuţitul. Coreenii sunt adepţii folosirii beţişoarelor, astfel că,
dacă peştele sau carnea sunt prea mari, este împărţit sau rupt în
bucăţi mai mici tot cu beţişoarele. Mâncarea este servită tradiţional
cu beţişoare din inox şi o lingură de inox cu coadă lungă iar mesenii
sunt aşezaţi pe podea, lângă o masă scundă. Amatorii de mâncare
coreeană pot încerca Kimchi, Kongnamoulgook sau supă de muguri de
soia, Sigumchi Namul sau spanac consimentat, Jap Chae sau sau tăiţei
cu legume şi carne, Galbi Jim sau coaste de porc preparate la wok,
Bori Cha sau ceai de orz sau somon la grătar cu sos de soia si miere.
Cei care ţin dietă, pot încerca cu încredere mâncarea coreeană. În
general, preparatele conţin multe cereale, carne şi legume deci sunt
bogate în fibre şi proteine. Mâncarea coreeană este săracă în calorii şi
grăsimi, fiind foarte sănătoasă şi indicată şi celor cu probleme de
sănătate.