Motive pentru a vizita Coreea de Sud

1. Coreea de Sud este o destinatie potrivita pentru a "face cunostinta" cu Asia. Are toate ingredientele care compun imaginea tipica pe care o avem despre o tara asiatica - reclame cu neon ce impanzesc strazile noaptea, furnicar de oameni, marfuri si masini, zgarie-nori cu privire de otel arogant sezand de-a dreapta templelor arhaice si rosii; insemne ciudate pe indicatoare si sunetul indescifrabil al limbilor asiatice amestecandu-se in fata atractiilor turistice. In acelasi timp, insa, este suficient de conectata la cultura occidentala incat sa regasim ici si colo lucruri familiare care ne salveaza de la sentimentul ca suntem pierduti undeva, departe.
2. Natura a facut o treaba nemaipomenita in acele locuri, iar coreenii au stiut sa aprecieze asta si sa amplifice frumusetea unui munte asezand acolo un templu buddhist, spre exemplu. Coreea de Sud inseamna insulite invaluite in ceata, apa turcoaz a oceanului, lanuri verzi de orez insetate de apa, plantatii de ceai ordonate si aromate, munti cu ecou de intonatii buddhiste;
3. Mancarea e picanta si plina de savoare, dar fara ingrediente bizare, fara grija vreunui picior de broasca sau de insecta intrus. Puteti intra in orice restaurant, la intamplare sau puteti incerca mancarea vanduta la street-stands. Ceea ce nu puteti sa faceti este sa gresiti. Mancarea e buna peste tot. 
4. Coreenii sunt zambareti, curiosi, saritori, vizibil incantati ca vii sa le vezi tara, nu se sfiesc sa se lase cuprinsi de aburii alcoolului si de fumul gratarelor ("Korean barbecue" este un brand de tara) si sa intre in vorba cu tine cateva minute, facand uz de toata engleza deprinsa pe ici, pe colo. Ca turist, contribuie mult la placerea calatoriei atmosfera creata de oameni, senzatia ca esti binevenit si ca poti interactiona autentic cu ei. 
5. Preturile sunt mici la cazare, mancare, transport, diverse suveniruri si cam orice bun care nu este importat. O multime de temple, pesteri, muzee pot fi vizitate gratis si sunt relativ usor accesibile cu putina pregatire in avans. Biletul de avion va fi cea mai scumpa achizitie, probabil, pentru ca restul cheltuielilor sunt mult mai reduse decat pentru o calatorie in Europa.
6. Ai mare si munte, poti explora sau sta cu burta la soare, poti ramane in aglomeratii urbane sau poti inchiria o masina si urmari oceanul de-a lungul coastei, poti face shopping in mall-uri gigantice sau poti sa te targuiesti in pietele stradale abundente in marfuri. Poti vizita temple incarcate de istorie sau poti testa cele mai noi gadgeturi hi-tech. Varietatea optiunilor este evidenta.
7. Coreea de Sud nu este suficient de turistica pentru autocare pline cu americani galagiosi si atoatestiutori. Nu se sta la cozi imense la atractii, nu te impinge niciun ghid cu porta-voce stridenta, nu dai peste vecinul Gigel si nici peste vreun cersetor roman la colt de strada. Coreea de Sud este o destinatie exotica, insa accesibila.
8. Customer service-ul incepe sa semene a customer service...Orice alte pretentii de customer service pot parea glume proaste odata intorsi in Europa.
9.  Ginseng-ul rosu si ceaiul verde de calitate sunt omniprezente. La fel si ceainariile frumoase.
10. Jeju-do este un paradis secret.
Sursa:http://mmirunas.blogspot.ro

 
 
 
eXTReMe Tracker