Buldak
este un fel de mancare de pui picant, care a deveni foarte
populara în rândul generației tinere de coreeni pretutindeni. Popularitatea sa a fost atribuita aromelor sale unice si picante. Păstrați în minte, bul termen înseamnă foc în coreeană și DAK este pui.Multe
restaurante care se specializează în buldak au fost create ca urmare a
popularității în creștere a acestui fel de mâncare.De
asemenea, cele mai multe restaurante care servesc acest fel de mâncare
oferă diferite niveluri de picant.
Un ordin de buldak poate fi servit pe un platou de muscatura de dimensiuni bucățile de piept de pui sau, uneori, în combinații de aripi sau copanele. În timp ce aroma si gradul de iuteala diferă un pic din loc în loc, acesta este marinat cu un sos picant si dulce, la gratar peste un foc deschis, iar apoi a servit peste o tigaie sfârâit, acoperita cu brânză, precum și diverse plante. Este, de obicei un aperitiv.Ingrediente:Pregătirea de pui
Bastoane 6 pui cu tambur (dezosată) sau 2 piepti de pui
2 linguri sos de soia
1 lingura de zahar
1 lingura de sirop de porumb traditional (miere de substituție)
2 linguri Cheong ju (vin de orez clar similar cu sake japonez)
1 tulpină ceapa verde
Piper negru dupa gust
Ulei de măsline
Seminte prajite de susan (opțional)Ingrediente : marinare sos
3 linguri gochugaru ( ardei iute fulgi)
2 ardei jalapeno
½ ceasca de pere coreeană (substituirea pere asiatice)
Ceapa ¼
3 catei de usturoi
2 linguri sos de soia
1 lingurita mustar picant galben
1 lingura ulei de susan
1 lingura de zahar
1 lingura YuT Mul (miere de substituție)
2 linguri sos de soia
1 lingura de zaharDirecții de gătit
Clătiri pieptul de pui in apa rece si se taie in bucati mici
Într-un castron mare, pui amestecă cu sos de soia, zahăr, YuT Mul (miere substituție), ju Cheong si piper.
Marinat în frigider pentru 30 de minute.
Piure toate ingredientele de sos marinat împreună într-un blender. Odata finalizat, lasa deoparte pentru o utilizare ulterioară.
Pe o tigaie non-stick sau tigaie, gatiti carnea de pui preparate la foc mediu, până când carnea este doar scurt de finalizare dorit.
Scoateți carnea de pui si se lasa doar ingrediente suplimentare din tigaie sau tigaie.
Într-un castron mare, se amestecă bine carnea de pui cu sos de amestec de la pașii 2 și 3.
În aceeași tigaie sau tigaie, se adaugă ulei de măsline pentru a gusta si gatiti pentru un minut suplimentar pentru 3-4 foc mare mediu.
Serviti fierbinte pe farfurie.
Un ordin de buldak poate fi servit pe un platou de muscatura de dimensiuni bucățile de piept de pui sau, uneori, în combinații de aripi sau copanele. În timp ce aroma si gradul de iuteala diferă un pic din loc în loc, acesta este marinat cu un sos picant si dulce, la gratar peste un foc deschis, iar apoi a servit peste o tigaie sfârâit, acoperita cu brânză, precum și diverse plante. Este, de obicei un aperitiv.Ingrediente:Pregătirea de pui
Bastoane 6 pui cu tambur (dezosată) sau 2 piepti de pui
2 linguri sos de soia
1 lingura de zahar
1 lingura de sirop de porumb traditional (miere de substituție)
2 linguri Cheong ju (vin de orez clar similar cu sake japonez)
1 tulpină ceapa verde
Piper negru dupa gust
Ulei de măsline
Seminte prajite de susan (opțional)Ingrediente : marinare sos
3 linguri gochugaru ( ardei iute fulgi)
2 ardei jalapeno
½ ceasca de pere coreeană (substituirea pere asiatice)
Ceapa ¼
3 catei de usturoi
2 linguri sos de soia
1 lingurita mustar picant galben
1 lingura ulei de susan
1 lingura de zahar
1 lingura YuT Mul (miere de substituție)
2 linguri sos de soia
1 lingura de zaharDirecții de gătit
Clătiri pieptul de pui in apa rece si se taie in bucati mici
Într-un castron mare, pui amestecă cu sos de soia, zahăr, YuT Mul (miere substituție), ju Cheong si piper.
Marinat în frigider pentru 30 de minute.
Piure toate ingredientele de sos marinat împreună într-un blender. Odata finalizat, lasa deoparte pentru o utilizare ulterioară.
Pe o tigaie non-stick sau tigaie, gatiti carnea de pui preparate la foc mediu, până când carnea este doar scurt de finalizare dorit.
Scoateți carnea de pui si se lasa doar ingrediente suplimentare din tigaie sau tigaie.
Într-un castron mare, se amestecă bine carnea de pui cu sos de amestec de la pașii 2 și 3.
În aceeași tigaie sau tigaie, se adaugă ulei de măsline pentru a gusta si gatiti pentru un minut suplimentar pentru 3-4 foc mare mediu.
Serviti fierbinte pe farfurie.