Bulgogi

Bulgogi este una de feluri de mâncare  cele mai populare din Coreea de carne de vită , care este fabricat din muschi de vita taiata in felii subtiri sau un alt muschi din carne de vită . Acesta este, de obicei, marinat într-un amestec de sos de soia, ulei de susan, piper negru, usturoi, ceapa, ghimbir, zahăr și timp de două până la patru ore pentru a spori aroma acestuia. Bulgogi este în mod tradițional la gratar, fierbere sau pan-gătit, de asemenea. Catei de usturoi întregi, ceapa felii, ardei verde tocat și sunt de multe ori la gratar sau fierte în același timp. Acesta este adesea servit la non-coreeni ca o prima gustare de preparate din bucătăria coreeană.
Acest fel de mancare este, de obicei servit cu o parte de salată verde, spanac, alte legume cu frunze sau, care este folosit pentru a încheia o felie de carne gatita, de multe ori, împreună cu o pată de ssamjang, kimchi, sau alte feluri de mâncare laterale, și apoi mâncat ca un ansamblu.
Bul este cuvântul coreean pentru foc și Gogi este carne, prin urmare, aceasta se traduce în carne foc. Cu toate acestea, nu este destul de picant la gust, dar oarecum pe partea dulce.
 Ingrediente     1 lb de carne de vită tăiată în felii subțiri (muschi de vita sau de ochi coaste)
     5 linguri de zahăr
     ½ ceasca sos de soia
     2 muguri fin de usturoi tocat (poate fi zdrobită, dar scoate mugurii înainte de servire)
     ¼ lingurita de sare
     5 linguri Mirin (dragul dulce, opțional)
     2 linguri ulei de susan
     2 linguri de seminte de susan prajite
     1 ceasca ceapa verde divizat
     Morcovi 2 cesti felii subtiri (opțional)
Cum se gateste:
     Se amestecă toate ingredientele, cu excepția morcovilor.
     Gatiti la foc mare mediu, până când carnea este aproape fiarte.
     Adăugați morcovii si gatiti pentru inca 3 minute.
     Serviti cu orez.

 
 
 
eXTReMe Tracker