Ingrediente: un kilogram carne de pui, doi cartofi
mari, doi morcovi, o ceapă, 3 cepe verzi, doi ardei chili, 2 linguriţe
cu sare, 3 linguriţă cu piper, 1 linguriţă cu sake (sau vin de orez), 4
linguri cu pudră de chili, 4 linguri cu pastă de chili, 2 linguri cu
usturoi tocat, 1 lingură cu sos de soia.
Preparare:
Carnea se spală, se taie bucăţele şi se pune într-un vas împreună cu
sarea, două linguriţe cu piper circa 15 minute. Se scoate într-o oală,
se acoperă cu apă şi se fierbe. Într-un bol se amestecă pasta şi pudra
de chili, restul de piper, usturoiul, sosul de soia şi se pune peste
pui. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic
o oră. Se adaugă cartofii şi morcovii tăiaţi cuburi, ceapa tocată şi se
fierb încă 20-30 de minute. Se adaugă ceapa verde şi ardeii iuţi, se
fierb încă cinci minute şi se servesc.