Jap Chae - Tăiţei de cartofi cu legume şi carne

Ingrediente: 120 g tăiţei de cartofi, 2 linguri cu ulei, două fire ceapă verde, 230 g bok choy sau spanac tocat mare, 1 linguriţă cu zahăr, 4 linguri ciuperci urechi de lemn uscate, 3 căţei de usturoi, doi morcovi, 75 ml sos de soia, 2 linguri seminţe de susan, 75 ml ulei de susan, 5 cm rădăcină de ghimbir rasă, două linguri mirin sau vin dulce de orez. 
Preparare: Tăiţeii de fierb cinci minute sau până sunt transparenţi. Se scot şi se ţin în apă rece până se răcesc. Se taie în bucăţi de 5 cm şi se pun într-o strecurătoare. Ciupercile se pun în apă clocotită zece minute apoi se scurg. Se încinge o lingură cu ulei într-o cratiţă, se adaugă usturoiul şi ghimbi­rul, se călesc trei minute apoi se adaugă morcovul tăiat feliii subţiri sau bastonaşe şi se căleşte un minut. Se adaugă tăiţeii, ceapa verde tăiată bastonaşe sau felii, spanacul, restul de ulei, sosul de soia, mirinul şi zahărul. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se gătesc două minute. Se adaugă ciupercile, se călesc două minute, se presară susanul şi se serveşte.

 
 
 
eXTReMe Tracker