Ingrediente: 120 g tăiţei de cartofi, 2 linguri cu
ulei, două fire ceapă verde, 230 g bok choy sau spanac tocat mare, 1
linguriţă cu zahăr, 4 linguri ciuperci urechi de lemn uscate, 3 căţei de
usturoi, doi morcovi, 75 ml sos de soia, 2 linguri seminţe de susan, 75
ml ulei de susan, 5 cm rădăcină de ghimbir rasă, două linguri mirin sau
vin dulce de orez.
Preparare: Tăiţeii de fierb
cinci minute sau până sunt transparenţi. Se scot şi se ţin în apă rece
până se răcesc. Se taie în bucăţi de 5 cm şi se pun într-o
strecurătoare. Ciupercile se pun în apă clocotită zece minute apoi se
scurg. Se încinge o lingură cu ulei într-o cratiţă, se adaugă usturoiul
şi ghimbirul, se călesc trei minute apoi se adaugă morcovul tăiat
feliii subţiri sau bastonaşe şi se căleşte un minut. Se adaugă tăiţeii,
ceapa verde tăiată bastonaşe sau felii, spanacul, restul de ulei, sosul
de soia, mirinul şi zahărul. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se
gătesc două minute. Se adaugă ciupercile, se călesc două minute, se
presară susanul şi se serveşte.